2015. ápr. 20.

Sony Xperia Z4 review

Akár hogy is nézzük ez egy az egyben az Xperia Z3. Nagyon apró eltérésék vannak csak a két készülék között a design tekintetében. Amúgy nem sokat fejlődött a kinézet az Xperia Z óta.
Természetesen belül azért nem ugyan azt kapjuk mint a Z3 esetében. De ne is húzzuk az időd nézzük meg részletesebben a kicsikét.


Kinézet
Semmi sem változott maradt a téglalap és a lekerekített sarkok. Elől hátul üveg borítja a készüléket ami között egy fémkeret fogja össze az egészet. Nagy álom volt az új lenyomat olvasó, de ez téves riasztás volt. Az Xperia Z4 vékonyabb (6.9mm) és könnyebb, mint a Z3. Valamint négy színben kapható: fehér, fekete, réz, és aqua zöld. Eltűnt a dokkoló csatlakozó a készülék oldaláról, és egyetlen fedél alatt találjuk a
SIM-kártya és a microSD kártyahelyet. Mindenki nagy örömére nem szakítottak a hagyományokkal és a készülék IP68 tanúsítvánnyal rendelkezik, ezáltal vízálló.


Kijelző
A méretét tekintve 5,2 hüvelykes és a felbontása 1080 x 1920 pixel. Azonban a Sony nem kacsintott a divatos és új Quad HD felbontású kijelzők felé. A különbséget észre sem lehet venni. Az viszont sokkal érdekesebb, hogy vajon sikerült végre kijavítani vagy inkább kalibrálással megoldani az R / G / B csatornák összhangját. Mivel eddig is rengetegen panaszkodtak, hogy a Sony mobilok többségénél a fehér szín inkább sárgás mint fehér. Remélem sikerült javítani a dolgon.

Belső
Vajon mi duruzsol odabent? Hát nem más mint a Qualcomm Snapdragon 810-es chip, az okta-core megoldás négy nagy teljesítményű Cortex A57 maggal. Ezek mindegyike 2GHz teljesítményre képes, és található itt még négy Cortex A53 mag egyenként 1,5 GHz-es órajellel. A RAM 3GB nagyságú, és a 32 GB-os belső tároló akár kibővíthető 128 GB-ra is. Támogatja a 4G LTE hálózatokat.

Kamera 
A fő kamera ami a készülék hátulján található 20 megapixeles (Exmor RS) és az elülső pedig 5 megapixeles. Az érdekesség, hogy az elülső kamera optikai képstabilizátort kapott és sokkal érzékenyebb az ISO beállítás, így gyenge fényviszonyok mellett is remek selfie készülhet.

Akkumulátor
A vékonyabb kivitel miatt sajnos csak kisebb akkumulátor fér el a készülékben ami 2930 mAh-ás. Mindenki kíváncsian várja, hogy meddig fogja bírni erővel az aksi.

Megjelenés és ár
Egyenlőre ismeretlen a megjelenés pontos dátuma, de valószínűsíthető, hogy már a nyár elején a polcokra kerülhet. Az árat illetve is ugyan az a helyzet, de itt is valószínűsíthető, hogy olyan $ 650 körül fog mozogni hűség nélkül.

Forrás: Phonearena

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=824270430981071&id=224247354316718