2015. ápr. 21.

Alcatel OneTouch Watch review

Az Alcatel nagy meglepetést okozott, amikor a CES 2015-ön bejelentette saját SmartWatch verzióját. Először mindenki arra gondolt, hogy beáll az Android Wear közösség közé, azonban ehelyett egy olyan órával rukkoltak elő, ami egyaránt kompatibilis Android és iOS eszközökkel is.

Kinézet
Kompakt és kerek kivitelű óra, ami fém burkolatot és IP67 minősítést kapott. A klasszikus kerek kivitel és a kis méret miatt egyaránt előnyös vastagabb és vékonyabb csuklón is. A klasszikus megjelenés hívében a keretet felosztották, mint egy hagyományos órát, aminek igazán nincs jelentősége. Ami a szíjat illeti, nem cserélhető, mert ez rejti az NFC-t. Ezen kívül itt található a töltő is, magában a szíjban. Talán jobb lett volna a cserélhető szíj, mert igen sportos a kivitel, ezáltal nem lehet változtatni a megjelenésen. Az órában van pulzusszámmérő és egyetlen gomb a jobb oldalán.

Kijelző
A kijelző minden körülmények között jól látható és ez egy nagyon hasznos tulajdonság, főleg erős napsütésben. Maga a kijelző 1.22-es 240 x 204 felbontású. A megjelenítő alján található a vissza funkció, mivel itt a leglaposabb. Az oldalán található gomb megnyomásával láthatóvá válik a pontos idő. Megérintve a kijelzőt a főmenübe jutunk.


Alcatel OneTouch Move app
Ezzel az applikációval tudjuk megnézni az adatokat, amiket az óra is megjelenít. Semmi mást nem csinál, mint összegyűjti az információkat; például a lépés számot vagy az elégetett kalóriák számát. Mindamellett van egy kis lehetőség testre szabni az órát.


Csatlakoztatás
Nagyon egyszerű folyamat. Bluetooth-on keresztül csatlakozunk az órához és a saját applikációban beállíthatunk néhány dolgot. Azonban az óra képes megtalálni a telefonunkat, ha éppen nem találjuk. Ráadás még az anti-loss funkció, ami jelzi, ha nagyon eltávolodtunk a telefonunktól.

Akkumulátor
Az órában egy 210 mAh-ás akkumulátor található, ami 2-5 nap üzemidőt ígér. A töltési idő pedig mindössze egy óra.

Összegezve, ez egy nagyon jó kis szerkentyű. Sokkal jobb, mint más gyártók modelljei, bár nem mutat olyan újítást, ami miatt tömegeket fogna meg. Az üzemidő messze jobb, mint másoké, viszont a kijelző nem nagy durranás. A funkciók szinte ugyanazok, mint bármelyik másik Smart Watch esetében. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gagyi, csak eddig nem nagy hasznát láttam ezeknek a kiegészítőknek. Mindenki a sport tevékenységek köré építi az órákat, ami nem mindenkinek felel meg. Szerintem sokat fejlődött az Alcatel az évek során, de még nem jutott olyan messzire, mint a versenytársak. 

Forrás: Phonearena 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=824767300931384&id=224247354316718