2012. aug. 13.

Hatalmas leépítésre készül a Motorola

Lehet, hogy a Google terve az volt, hogy a Motorolával felpörgeti az Android világát, de ezelőtt még át kell azt teljesen rendezni. Larry Page a Motorola felvásárlása kapcsán kijelentette, hogy a mobilcéggel fogja a Google felpörgetni az Android világát. Ehhez azonban újra kell rendezni előtte a Motorola szervezetét, amely a legújabb információk szerint már el is kezdődött.

Az első lépés, hogy globálisan a cég dolgozóinak nagyjából húsz százalékától megszabadulnak, és az irodák harmadát bezárják. A helyettes vezetők még rosszabbul járnak, náluk ez az arány negyven százalék lesz. A cég visszafogja ázsiai és indiai szerepét, és három központtal (Chicago, Sunnyvale, Peking) működik tovább.
Jó hír, hogy az új, kisebb Motorola az eddigi évenként tucatnyi új készülékre rúgó mobilgyártás helyett inkább kevesebb, de jobb minőségű készülékre fog koncentrálni. Ez azt jelenti, hogy a beszállítók közül is megválnak majd néhánytól, hiszen feleannyi alkatrészre lesz csak szükségük. Ki tudja, talán így végre lesz esélyük egy Nexus készülék legyártására is, bár a Google korábban már kijelentette, hogy nem fog egy gyártóval sem kivételezni.

Forrás: Mobilport