2012. aug. 7.

A Microsoftnak dobnia kell a Metro nevet

A Microsoft lemond a Windows 8-ban bevezett új grafikus kezelőfelület nevéről, nehogy kellemetlen védjegybitorlási ügybe keveredjen az egyik fontos európai partnerével. Az interfész neve Metro, így valószínűleg a német kereskedelmi óriás, a Metro AG lehet a szoftvercég érintett partnere.
A Windows 8 és a Windows Phone ugyanazt a csempékből álló kezelőfelületet használja, amit a Microsoft a kezdetektől – több mint másfél éve – Metro néven emleget. A rövid szó jól illik a modern és letisztult, ugyanakkor folyamatosan mozgásan levő interfészhez.

Hamarosan bejelentik az új elnevezést, és addig is arra kérik a Windowsra programokat író külső fejlesztőket, hogy lehetőleg kerüljék a szó használatát, amikor az interfészről beszélnek. A figyelmeztetést azután küldte ki a Microsoft, hogy a jogi osztály üzenetet küldött szét a vállalat munkatársainak a névválasztás által keltett bonyodalomról. A kiszivárgott belső jelentés, amit a Verge nevű techmagazin szerzett meg, nem nevezi meg a Microsoftot jogi lépéssel fenyegető céget, ugyanakkor tudható, hogy a Metro márkanév a német kereskedőcég tulajdona.

Forrás: Index