2012. aug. 7.

5" teljes HD felbontás a HTC csúcsragadozójában?

A DigiTimes értesülései szerint a HTC hamarosan egy olyan okostelefont dobhat piacra, ami minden eddigi magas felbontású mobilt mérföldekkel előz meg. Ráadásul ezzel a mobillal csatlakozna a HTC azon kevés vállalathoz, akik rendelkeznek öt hüvelykes okostelefonnal.
Az iparági forrásokra hivatkozó lap egészen pontosan 1794 x 1080 képpontos panelről beszél, de a hiányzó pixelekért az Android maga lehet a felelős. Mint azt már korábban sok esetben láthattuk, a kijelző a "fizikai" billentyűket is magába foglalhatja, amik az Ice Cream Sandwich előtt még a kijelző alatt, kötelező jelleggel tűntek fel. Ennek a felületét pedig a rendszer leszámolja, vagyis ebben az esetben 126 pixel magas ez a menüsáv. A pixelsűrűség egyépként 440 PPI lehet ha az információk valósnak bizonyulnak.

Ebben tehát nem lenne versenytársa a HTC-nek, ugyanis hiába, hogy az LG Optimus VU is 5 colos, a Galaxy Note pedig 5,3, sőt a Note II ha minden igaz, 5,5-re növeli a telefonok mérethatárát, ilyen felbontással egyik eszköz sem rendelkezik. Az 5,5 hüvelykes Note II is várhatóan csak 1680 x 1050 pixelből építkezik.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a hatalmas felbontást mivel tervezik mozgásba hozni, de a pletykák és a találgatások már megindultak. Ezek természetesen a legizmosabb, négy darab Krait magot és az Adreno 320 grafikus egységet tartalmazó Snapdragon S4 Pro chipet tartják esélyesnek erre a feladatra. Ez viszont egyelőre csak egyetlen táblagépben kapott helyet eddig (a Qualcomm referencia modelljében).

A nagy felbontású és képátlójú masina bemutatására a belsős forrás szerint szeptember-október magasságában kerül majd sor. Az árával kapcsolatban egyelőre semmit nem tudunk, persze a távoli megjelenés fényében ezt valószínűleg a HTC sem tudná még beigazítani.


Forrás: Ipon