2012. júl. 10.

Sebezhetőséget is hozott a Tango

Úgy tűnik, hogy a Windows Phone legújabb frissítése a kis ráncfelvarrásosokon kívül sebezhetőséget is hozott a telefonokra. Felhasználók jelezték, hogy ha a német bild.de weboldalat meglátogatják teljes (asztali) verzióban, akkor akár az egész készülék lefagyhat.
A problémát az okozza, hogy az Internet Explorer beépített alkalmazás, így a rendszer részeként egy esetleges fagyásnál az egész OS-t ránthatja magával. Ez elméletileg külső programok esetén nem történhet meg.
Érdekes az is, hogy a fagyás nem minden Tango-s készüléken és nem minden alkalommal jelentkezik. Ahhoz, hogy a telefont újra használható állapotba hozzuk, soft resetet kell végrehajtanunk. Ezt legegyszerűbben az akkumulátor kivételével és vissza tételével tudjuk megoldani, de ismert megoldás még a bekapcsoló gomb 10 másodpercig nyomva tartása is. A művelet során semmilyen adat nem veszik el.

A probléma tehát nem életbevágó és nem is javíthatatlan, de rendkívül kellemetlen tud lenni, főleg azok számára, akikben még benne van a tüske, hogy nem kapják meg a teljes WP8-at. Ezért is gondolom, hogy a Microsoft hamar orvosolni fogja a problémát. A cikk írásának pillanatában csak az említett német weboldalnál sikerült beleütközni a hibába, de ott sem biztos egyelőre, hogy mi okozza azt.Forrás: WP7