2012. júl. 18.

PrintScreen funkció is lesz a WP8-ban

Mindenki tudja, hogy a Windows Phone 7.X nem tartalmazott beépített képernyőlopási funkciót. A Microsoft azonban nem törődött vele, mivel véleményük szerint egy ilyen lehetőség legfeljebb a haladó felhasználókat érdekelné. Aaron Woodman, a Microsoft mobil kommunikációs üzletágának vezetője a tavaly januári CES-en még azt nyilatkozta a CNET-nek, hogy “én még nem ültem olyan felhasználók között – márpedig sok felhasználóval és kereskedővel voltam együtt – akik azzal jöttek volna, miért nem tudnak képernyőképet készíteni”, majd később hozzátette, hogy a fejlesztőknek a Windows Phone 7 SDK révén “rengeteg lehetősége van erre az emulátoron belül, tehát számukra ez nem gond”.
Most úgy tűnik, a Microsoft végre beadja a derekát, és beépíti a lehetőséget az érkező Windows Phone 8-ba. A WPDang érdekes tudósítást közölt le erről mert bár elismeri, hogy az eddig kiszivárgott funkciók között nem szerepel, azonban értesüléseik szerint a Windows + kamera kombinációval lehet majd képernyőképeket készíteni.

A funkció hiánya régóta hátráltatta a rendszerről író újságírókat is bizonyos cikkek elkészítésében, ezért ők is reménykednek, hogy a pletyka igaz lesz.

Forrás: WP7