2012. júl. 9.

Névtelen felsőkategóriás Xperia szivárgott ki

Csak kódnevét és néhány részletét ismerjük a Sony legújabb, jelenleg rejtegetett mobiljának.
A Sony LT30 létéről a Bluetooth besorolása, valamint egy online teszteredménye miatt tudunk csak. Ezek szerint pedig az új Xperia mobil a felsőkategóriába indul, ráadásul nem is akármilyen specifikációkkal! Kezdjük ott, hogy ez a Sony saját Galaxy Note-méretű készüléke.

Az Android 4.0-val érkező LT30 ugyanis 4,6”-os, 1280x720-as, azaz 720p felbontású kijelzővel érkezik. A gépből természetesen nem marad ki a Mobile Bravia engine. A készüléket a Qualcomm kétmagos Snapdragon S4-es processzora hajtja majd, azaz a készülék LTE kompatibilis lesz. Memóriáról és tárhelyről még nem tudni, de mivel felsőkategóriás a készülék, minimum 1 illetve 8 gigabájt várható.

Ugyan képpel még nem szolgálhatunk, azonban azt tudni, hogy a készülék a mára már ismerős Xperia Arc-formát követi, kilenc milliméter vékony lesz és csupán 140 grammot fog nyomni. Sony mobilokhoz képest szokatlan módon a készülék a fém hátlappal rendelkezik. Apropó hátlap, hátul egy 13 megapixeles (1080p felbontású videó rögzítésére is képes) kamerát helyeztek el, míg az elülső 720p felbontású videóra képes.

A hivatalos bemutató időpontját ugyan még nem tudni, de minden valószínűség szerint nincs már túl sok hátra a bejelentésig, és a gép globális startjáig sem.

Forrás: Mobilport