2012. júl. 23.

Google-tablet mégsem az igazi

Felfüggesztette a Google a hét hüvelykes, 16 GB memóriával felszerelt Nexus 7 táblagép árusítását. A cég nem tud lépést tartani a megrendelésekkel.
Nem számított arra a Google, hogy a többség a 16 GB-os táblagépet akarja megvásárolni. A cég úgy számolt, hogy az olcsóbb, csupán 8 GB-nyi tárhellyel rendelkező készüléket fogják keresni a vásárlók - írja a Guardian brit napilap. A lap tippje szerint azért lehet népszerűbb a nagyobb típus, mert a Nexus 7 tárhelyét nem lehet utólag megvett memóriákártyával növelni.


A Google kénytelen volt felfüggeszteni a tizenhat GB-os típus kereskedelmét, hogy a utolérje magát. Az elmúlt napokban leadott rendeléseket még teljesítik, de a Google Play webboltból már eltűnt a nagyobbik táblagép. A bolt már csak arra kínál lehetőséget, hogy a nagyobbik Nexus táblagépre vágyók feliratkozhassanak egy értesítési listára.

Az iPad gyilkosnak szánt táblagép szerényebb felszereltségű verziója 199 dollárba kerül, az elkapkodott tizenhat GB-os verzióért pedig közel 250 dollárt kell fizetni. Mindkét ár alacsonyabb, mint az Apple táblagépeké, amelyek 500 dollárról indulnak.

Forrás: Origo