2012. júl. 30.

Google Fiber

Itt a Google saját internetszolgáltatása, a Fiber. Nagyon gyors üvegszálas hálózatot ígérnek, Amerikában már rettegnek a szolgáltatók, Kansas lakóit pedig mindenki irigyli, hiszen ők már használhatják.
A Fiber kábeleit még le sem fektették mégis, már hatalmas az érdeklődés iránta. A cég több helyen tesztelte a szolgáltatást, szerte Amerikában, egyetemi hálózatoktól a nagyvárosokig, a legnagyobb ilyen hely Kansas City.
A teszteket követően a Google most bejeletette a szolgáltatás részleteit, 1 gigabites netet (le- és feltöltési sebesség egyaránt) ajánlanak mindőssze 70 dollárért havonta. Ezzel a Fiber háromszor gyorsabb lenne a nagy internet szolgáltatók legerősebb csomagjainál és negyedannyiba kerülne. Nem véletlenül rettegnek a cégek, hiszen ha a Fiber beindul, rengeteg felhasználót veszthetnek. És nem véletlenül ekkora az érdeklődés a Google internete iránt a felhasználók körében.Jelenleg a Fiber tesztelésben, kísérletben résztvevő városokban zajlik az igények felmérése és az előzetes regisztráció a szolgáltatásra, itt fogják először letenni a kábeleket. Hogy mikorra tervezik a szolgáltatás bővítését a nagyközönség felé, azt egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy ha a elindul, átírhatja a szolgáltatók árait és az egész piacot.

Forrás: Social Times