2012. júl. 20.

Fotómegjelöléssel terjed az új Facebook-vírus

Szia, megjelöltek egy fényképen. Kattints ide, hogy megnézd a képet! – szól az üzenet, és a legtöbben már kattintanak is. Más nem is kell.
Új trükkel próbálják vírussal gazdagítani a Facebook felhasználók gépét a kéretlen reklámlevelek küldői. A legújabb átverés azzal próbálja beetetni a levelek címzetteit, hogy megjelölték őket egy Facebook-ra feltöltött fotón.Új trükkel próbálják vírussal gazdagítani a Facebook felhasználók gépét a kéretlen reklámlevelek küldői. A legújabb átverés azzal próbálja beetetni a levelek címzetteit, hogy megjelölték őket egy Facebook-ra feltöltött fotón.

Amint az áldozatok a weboldalra érkeznek, rögtön mozgásba lendül a támadási gépezet, hála többek közt az oldalba ágyazott, frissen felfedezett biztonsági hibákra és hiányosságokra is felkészített Blackhole csomagnak. Annak érdekében, hogy az átverés teljes legyen, néhány másodperccel később – amely bőven elég a fertőzéshez – a látogatókat átirányítják a valódi Facebook oldalra, egy teljességgel ártatlan felhasználó oldalára. Azaz ahogyan a többi hasonló levélnél, a látszólag Facebook-os leveleknél se kattintsunk a linkekre. Inkább lépjünk fel manuálisan az oldalra!

Forrás: Mobilport