2012. júl. 22.

Firefox Mobile OS

A korábban Boot 2 Gecko néven emlegetett operációs rendszer egyre többször kerül terítékre. A Mozilla például a hónap elején már beszélt a terveikről, valamint már a tárgyalásokat is megkezdték több beszállítóval és hardvergyártóval, ám egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el arról, hogy pontosan kikkel. Most az a lényeg, hogy már a saját szemünkkel is megcsodálhatjuk a készülő oprendszert, igaz, még nem a végleges formájában.

A Firefox OS-sel a Mozilla fejlesztői gárdája az alsókategóriás és belépőszintű okostelefonok piacát hódítaná meg. A Mobile OS-t HTML5 alapokon fejlesztik. A vállalat elmondása alapján az idei évben már nem készülnek el a fejlesztésekkel, viszont a jövő év elejére már kézzelfogható eredményt szeretnének produkálni. A céljuk, hogy a Google Androidjánál kevésbé erőforrás-igényes, de mégis hasonlóan sokoldalú alternatívát alkossanak.

Az első három képen jól látszik, hogy a Boot 2 Geckohoz mérten nem csak a neve változott a rendszernek. A nagy lekerekítések helyébe inkább az egyenes vonalak léptek, és így sokkal letisztultabb, modernebb alakot öltött a Mozilla nagy reménysége. Persze a megjelenés még jóval odébb van, de a szoftver fejlődése minden képpen bizalomgerjesztő.

Forrás: Ipon