2012. júl. 25.

Elindult az új iPhone sorozatgyártása

Friss hírek szerint a Pegatron már megkezdte az iPhone család soron következő tagjának sorozatgyártását, miközben a vásárlók és a szolgáltatók is készülnek annak fogadtatására - gond lehet az eddig használt kiegészítőkkel.
Távol-keleti iparági források számoltak be arról, hogy a Pegatron üzemében megindult az új iPhone verzió gyártása, jóllehet a készülék hivatalos megjelenése csak októberben várható. A gyártó üzleti eredményére és teljesítményére fókuszáló hírben kiemelik, hogy a telefon várható népszerűsége ellensúlyozza majd a csökkenő PC-megrendelések miatt kieső bevételeket, így a második félév valamivel jobb lesz az első hat hónapnál, annál is inkább, mert az új iPad gyártásában is közreműködnek majd.

Arról korábban mi is írtunk, hogy az európai szolgáltatók készülnek az új változat megjelenésére, most pedig elemzők arról értekeznek, hogy a vásárlók a debütálásig visszafogják kiadásaikat (így például nem szereznek be egy iPhone 4S példányt). Egyes felmérések szerint a potenciális okostelefon-vásárlók nagyjából egyharmada vár a fejlesztés felbukkanására, míg mások arról írnak, hogy az Apple a mostani negyedévben az előző időszakhoz képest kevesebb példányt ad majd el, ám ez a megjelenés után megugrik, hogy az év végére még jobban zárjanak. Az LTE támogatása, valamint a nagyobb kijelző valóban sokakat késztethet a váltásra, bár a kétkedők szerint jóval visszafogottabb lesz a fogadtatás, ők nem hisznek abban, hogy ez lesz a cég történetében az eddigi legsikeresebb változat.


Sokak számára gondot jelenthet majd, hogy a tervezett új, egyszerűbb csatlakozó gyakorlatilag használhatatlanná teszi az eddig széles körben alkalmazott különböző kiegészítőket. Erre a cég szerint azért van szükség, hogy középre tudják helyezni a fülhallgató nyílását, ám ezzel halálra ítélik az iPod óta bevált harminc tűs csatlakozón keresztül használt kütyüket. Bár nyilván nem feledkeznek el a szükséges átalakító piacra dobásáról, a lépés minden bizonnyal negatív visszhangot vált majd ki a vásárlók körében.
Októberben kiderül, sikerült-e ismét kellő mértékben felcsigázni az érdeklődést.

Forrás: SG