2012. júl. 23.

A Jelly Beanre hangol az Asus és a HTC

Lassan egy hónapja, hogy az Android 4.1 bemutatkozott, de az első gyártói bejelentésekre mostanáig várni kellett. A jeget a HTC és az Asus törte meg. Az előbbi a legújabb termékcsaládjának a frissítéseit harangozta be, míg az utóbbi a táblagépekre hozza el a Jelly Bean kódnevű operációs rendszert.

A HTC az idei évben leleplezett One szérián veti majd be elsőként az új Androidot. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy már ezek között sem találták alkalmasnak az összes modellt. A One X és a One XL, a két csúcskészülék természetesen minden akadály nélkül kaphat frissítést, és a One S támogatása is biztosnak tűnik, de ez nem is volt kérdéses a Snapdragon S4 chipnek hála. A bizonytalan pont a One V, itt egy Cortex-A5 alapú lapkakészlet teszi a dolgát a hátlap mögött, de úgy tűnik, hogy nem eléggé gyorsan. A HTC hivatalos közleményében ez ugyanis nem kapott helyet az Android 4.1 várományosainak listáján.


A Verge munkatársának a gyártó szóvivője azt nem árulta el, hogy pontosan mikorra várható a frissítések megjelenése. Valamint arról sem adtak tájékoztatást, hogy készülnek-e új Sense felhasználói felülettel, vagy csak a jelenlegit csiszolják össze az Android 4.1 kisebb változásaival. Az viszont már biztos, hogy a fent említett modelleket nyugodt szívvel vásárolhatjuk meg.

 Most pedig lássuk az Asus-t, aki elsősorban a táblagépeire szeretne koncentrálni. A tabletek között a legutóbb bemutatott trió számára készítik el a Google újdonságát. A Transformer Prime, a Transformer Pad 300 és a Transformer Pad Infinity ugyanazon chipkészlet köré épül. A hármas minden tagjában az Nvidia Tegra 3 teljesít szolgálatot, csak az órajelek között vannak eltérések, így az optimalizációs folyamatok nem vesznek majd sok időt igénybe. Az eredeti Transformer (TF101) sajnos már lemarad a Jelly Bean (Android 4.1) frissítésről. A vállalat táblái a tervek szerint a következő hónap folyamán meg is kaphatják az új operációs rendszert.

Forrás: Ipon