2012. júl. 18.

Augusztusban érkezik az Acer Liquid Gallant Duo

Az Acer következő okostelefonja idejekorán bukkant fel az Expansys webáruházában, így már a hivatalos bemutatkozása előtt megismerhettük az új készüléket. A Gallant Duo a specifikációjához mérten igen kedvező áron kerülhet kereskedelmi forgalomba, így sokak számára jó vételnek bizonyulhat.
A taiwaniak telefonjának a nevében nem véletlen a Duo szócska, ez ugyanis a dupla SIM kezelési képességre utal. Ráadásul ezúttal ehhez egy igen vonzó adatlap is csatlakozik, ami sokszor elmarad a több SIM kártyás gépek esetében. A készülék lelke vélhetően egy MediaTek MT6577 SoC lesz, mely két, 1 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9-es magot tartalmaz, a grafikus munkát pedig egy PowerVR SGX531-re bízza. Ehhez 1 GB rendszermemória, valamint 4 GB tárhely csatlakozik, és természetesen ez utóbbi microSD segítségével bármikor tovább bővíthető.


Az eszköz előlapját egy 4,3 hüvelykes, qHD (960 x 640) felbontású megjelenítő tölti majd ki szinte maradéktalanul, hiszen billentyűket sem találunk már rajta. Erre az Android 4.0 Ice Cream Sandwich operációs rendszer ad lehetőséget, mert ebben már a felhasználói felületbe is integrálhatóak a dinamikus kezelőszervek. A Gallant hátoldalán egy 5 megapixeles kamera rejtőzik, aminek a munkáját egy LED villanó is segít, így az ideális környezeti fény hiányában sem hagy cserben minket. Az adatkapcsolati képességeit górcső alá véve sem kell csalódnunk, a HSDPA támogatás mellett 802.11n-es szabványú WLAN-nal is boldogul, és a szokásos Bluetooth 3.0 modul, továbbá a GPS vevő is része a fegyvertárának.

Mindezt a mérnökök egy 129 x 65,9 x 9,9 milliméteres házba sűrítették. A masina 145 grammot nyom, amelybe már az 1500 mAh-s akkumulátor is benne foglaltatik. Sajnos a várható üzemidővel kapcsolatban a gyártó egyelőre semmit nem közölt, viszont a telep teljesítményét és a vas képességeit figyelembe véve, egy napnál tovább nehezen húzhatja.

Az Acer Liquid Gallant Duo elsőként az angol piacon tűnhet fel, az ára pedig várhatóan 150 font lesz. A megjelenés pontos dátumát nem közölték, csak annyi valószínű, hogy a következő hónapban kerül a polcokra.

Forrás: Ipon